Gal og regal: Ajour med klær og romantikk fra sekstitallet

Det er mange kongenyheter jeg liker, men denne tok kaka. Jeg elsker jo husmuseer, for eksempel Wessels gate på Folkemuseet på Bygdøy, der de har bygget leiligheter fra forskjellige tiår. Et annet museum er Maihaugen på Lillehammer. Der har jeg faktisk ikke vært siden jeg var for tenåring til å sette pris på det, men nå skal jeg tilbake. For snart åpner dronning Sonjas barndomshjem! De har rett og slett rekonstruert hele huset. Vidunderlig. Og så laget de den beste photo op-en:

Fin sak på Kongehuset.no med bilder og mer informasjon.

En annen ting jeg har glemt å skrive om, er at det i noen uker til er utstilling av de kongelige folkedrakter i Dronning Sonjas Kunsthall. Det virket som om målgruppen for den utstillingen var MEG, jeg mener, jeg elsker kongelige, jeg elsker bunader WHATS NOT TO LIKE, og jeg likte det. Stas å se disse draktene på nært hold. 

Jeg vet ikke helt hvor mye verdi det hadde utover å være centimetre unna klær kongelige har på seg, men hei. Jeg satte pris på det.

Og ikke minst ble jeg overrasket over hvor rørt jeg ble av de store, flotte teppene av Sigurd Jorsalfare. De var statelige. Jeg husker ikke for mitt bare liv hva det var, det var en kunstner fra gamle dager og noe greier, men jeg ble stående lenge og se. Kanskje jeg egentlig er skikkelig glad i tekstilkunst, jeg bare vet det ikke. Noe sånt må det være.

Nei, nå ble det for mye kunnskapsformidling her. Tungt og hardt. Over til noe lettere:

Det spanske kongeparet har feriert på Mallorca (hvor Juan Carlos er, er litt uklart, etter mye snusk holder han seg unna, men det er ikke tema for denne bloggen) og har hatt noen offisielle oppdrag underveis. Her har de middag for lokale myndigheter.

Kongebloggene jeg leser har vært ubegeistret for klærne hennes her, men jeg er vilt begeistret. Letizia og jeg er, for å si det mildt, forskjellige i kroppsfasong. Likevel har vi her et antrekk jeg kan stå ett hundre prosent inne for. Skjørtet er fra Carolina Herrera og toppen fra Hugo Boss. Jeg liker fargen, liker skjørtet mest av alt, og skulle ønske jeg kunne se sånn ut hele tiden. Det skal være cue cardet for eventuell kleshandling i høst.

Jeg har hatt «kronprinsesse Marys farger» som cue card en stund, og det fungerer også bra. 

 

Men det siste kronprinsesse Mary holder på med, det liker jeg også. Å, som jeg elsker folkedrakter!