Gal og regal: Ny smaragdtiara i Danmark!

En kan ta seg i å undre over pressedekningen av danske kongelige. Danmark har hatt statsbesøk fra Frankrike. Dronningens nylig avdøde ektemann var jo derfra, og dronningens svigerdatter er derfra. Dermed blir det full gallamiddag. Jeg så en norsk artikkel som var ALLE UNDRET SEG OVER DENNE DETALJEN og de var opphengt i hva prins Joachim hadde på seg.

Jeg vet ikke med dere jeg, men jeg gispet i alle fall høyt da jeg scrollet gjennom Instagram den kvelden.

Det er jo rett og slett en sprillans ny tiara på Marie! Aldri før sett! Hurra! Hurra!

Etter hvert har det kommet mer informasjon. Denne tiaraen er laget og eid av den franske juvéleren Maison Mauboussin. Tiaraen er kalt «Nuits claires», som betyr lyse netter. Dette er visstnok det Marie forbinder med Danmark. Tiaraen er laget av hvitt gull, og med en mengde diamanter og safirer. Hovedsteinen er en safir fra Sri Lanka på 6.82 karat.

Mauboussin eier tiaraen, og har lånt den ut til Marie. De åpner imidlertid for at Marie, og bare Marie, kan låne den igjen. Det er omtrent samme deal som kronprinsesse Mary har med Ole Lynggaard om midnattstiaraen. Dronningen brant seg litt da hun gav sin første svigerdatter til odel og eie. Så ble det skilsmisse, og siden har også dronningen vært nøye med at kongehusets tiaraer lånes ut, ikke gis til inngifte. Uansett har Marie bare disponert én tiara til nå, og det er fint med en til i omløp!

Ganske pragmatisk. Litt fint. Jeg lurer på hvordan denne utlånsgreia fungerer med skatt og donasjoner etc. På mange måter tenker jeg jo at prinsessene knytter seg enda tettere til det private næringslivet med en slik løsning, selv om de jo ikke har FÅTT gaven. De må bare holde seg på godfot med disse juvelerne i et ukjent antall år fremover.

Isj, det ble for negativt en søndagskveld. Nå tilbake til valget i Sverige. Spennende kveld. Pen tiara.