Ingunns salme

I dag har mamma bursdag! Gratulerer med 61-årsdagen, mamma. Til sekstiårsdagen samlet du mange flotte mennesker til en kveld der du hadde valgt ut dine favorittsalmer. Det var så fint. Siden du hadde lagt ned forbud mot taler og gaver, men ikke et spesifikt forbud mot gratulasjonssalmer, lagde jeg en sånn. Vi klarte å overraske deg ganske mye ved at hele selskapet hadde fått tekst og melodi på forhånd. Melodien er Koppången, som du kan høre en vakker innspilling av her:

euxOI7unWXQ

1. Da det dirret i navlestrengen fra en varsom hånd
stemtes harpestrengen i meg av den levende Guds Ånd
Og den andre tonen i mitt nye liv var skrik
Så den tredje var en stemme, og nå er det faktisk slik:

Alle toner fra livet mitt skal samles i en sang
og i koret står alle venner jeg har kjent en gang
Det er Gud som dirigerer oss, og jeg hører endelig
hvordan Hun samler tonene i sin melodi.

2. Det skal høres at jeg har levd med trekkspill og gitar
Om pianoet er ustemt får vi bruke det vi har
Ingen toner klang rent da hjertet ikke lenger slo
Men i alle dissonanser skal jeg også finne ro

I orkestergraven senkes kisten i et hav av lyd
De som kom før har instrumenter med en himmelsk fryd
Det er Gud som dirigerer oss, og jeg hører endelig
hvordan Hun samler tonene i sin melodi.