Liker du Beatles? To anbefalinger du ikke kan gå glipp av!

Den første: Allsang med Paul McCartney!

QjvzCTqkBDQ

Sett av 23 minutter for å se den nydeligste episoden bilkjøring med sjølvaste Paul McCartney. Jeg har sett den to ganger allerede og kommer til å se den flere!

(La forresten dette være innsalget mitt for å bli programleder for den norske varianten. Det er nok drømmejobben min. De første episodene: Bjørn Eidsvåg, Marit Larsen, André Søfteland, Ingrid Bjørnov og Fantorangen. Det er bare å kontakte meg, et eller annet produksjonsselskap! Jeg har sertifikat og elsker allsang!)

Den andre: Oppvekstromanen Beatles!

Ja, tenker du, den har jeg lest. Den skrev Lars Saabye Christensen for lenge siden. MEN: I år blir det en tvist. Hans Olav Hamran har skrevet en bok om å være beatlesfan på 80-tallet. Den kommer i august, og heter Rubiks kube og den femte beatle. Da Anders våkner til nyheten om at John Lennon er skutt, bestemmer han seg for å oppsøke de resterende Beatles-medlemmene. Han får med seg den lett forfyllede læreren Pølsa, og sammen møter de gærne pønkere og lukkede eiendommer.

En oppvekstroman om å stå for det du mener og drite i hva de andre sier. En historie om å tørre å være annerledes og om hvor vanskelig det er når man ikke kan fortelle noen om det som skjer hjemme.

Jeg kan gjøre forhåndsomtale her fordi Hans Olav er onkelen min, og etter at jeg språkvasket og var konsulent for smøreboken God glid (og lærte mer om rilling og voks enn jeg noensinne vil trenge) har jeg hjulpet til med dette manuset. Det er en bok for beatlesfrelste, fordi han har gjort researchen sin skikkelig. Samtidig er det en bok som handler om det vel alle bøker handler om ? å finne seg selv og hvem man skal være i relasjon til andre? Den er morsom og rørende.

Han har laget spilleliste til boken. Foreslår å høre på den i sommer så du er klar for lansering 22. august!