Min sommer

Hva skal du gjøre i ferien?

Det er overraskende lite planlagt. Det er tre uker ferie fra barnehagen. En av dem skal vi være på familiehytta i Østfold. Jeg ser egentlig frem til å ha oslosommer med utgangspunkt i vår egen leilighet, som gjør ting lettere med barn. Vi skal forhåpentlig bade, dra i skogen, dra på museum. Vi skal også en tur til slektshytta på fjellet.

For første gang på mange, mange år skal jeg til ordentlig-utlandet, altså et annet land enn Danmark og Sverige. Jeg og eldstejenta (5) skal til Kroatia sammen med en god venninne av meg i fem dager. Vi har leid en leilighet utenfor Dubrovnik, og får forhåpentlig badet og spist is hver dag. Ektemannen er ikke så glad i sol og varme, så han skal få være i Norge med minstejenta (2).

Hvor lenge skal du ha fri?

Siden jeg frilanser og skriver nå, blir det ikke så lett å skille mellom fri og jobb. Jeg kaller det ferie fra nå, det at barna er i barnehagen hver dag og jeg får skrive bøker. Den beste typen ferie! På tirsdag hentet jeg tidligere i barnehagen og dro på Frognerbadet. Trenger ikke mer ferie enn det. Men barnehagen har 3 uker fri, så vi må jo gjøre noe. Men jeg hørte noen som sa at med småbarn heter det ikke ferie, men relokasjon. Jeg skriver under på det.

Hva kan gå galt?

Hvis ferien ligner på i fjor, blir det soverutinene. Jeg håper virkelig at det blir bedre i år.

Hva skal du kjøpe før ferien?

Ingenting, tror jeg? Har et prøveabonnement på Nextory, en svensk variant av Storytel, som jeg muligens tar en måned på. Ellers elsker jeg biblioteket.

Kommer du til å bruke det?

Ja.

Hvor bader du helst?

Overalt! Jeg har årskort på oslobadene nå, så da blir det mye Frognerbadet. Også glad i Nydalsdemningen og Nydalen, siden det ligger så nært.

Hva vil du si til ferie-deg?

i år skal du enda en gang prøve på det der å ikke ha så mange planer. Det er du ikke så flink til. Prøv å slappe av i det. Og: Hver dag må inneholde noe alenetid.

Hva skal du spise?

Is. Ellers det jeg vanligvis spiser. Jeg er ingen stor gourmet.

Hva skal du drikke?

Jeg elsker den nye Sprite-varianten med agurk! Må finne et sted som har den og kjøpe en kasse.

Hva skal du ha på deg?

Det samme som jeg alltid har, sommerkjoler. Siden jeg kjøpte mange sommerkjoler da jeg var 20-22 har jeg i mange år kompensert for dette ved å alltid se etter vinterklær. Det merket jeg plutselig nå: Alle sommerkjolene mine er minst fem år gamle, flesteparten 8-10. Det har litt å si for størrelsen og farger. Mulig jeg skal se etter en ny sommerkjole.

Hvordan kommer du til å huske ferien i september?

Forhåpentlig kommer jeg til å huske den. Fjoråret husker jeg ikke på grunn av tidligere nevnte soving.

Listen er oversatt og forkortet fra Elsa Billgren.