8 grunner til å ikke bli forfatter

For tiden prøver jeg meg på en skrivepermisjon fra jobb. Jeg har tre forholdsvis seriøse bokprosjekter som skal bli noe av. I dag har jeg jobbet med nummer 2, der jeg har fått andre runde tilbake fra redaktør, og en klar oppfordring om å fortsette å skrive, men at her er det mye jobb.

En dag skal jeg kanskje skrive en motsatt liste, «Hvorfor det er gøy å skrive bøker», men det blir ikke i dag, kjenner jeg.

1. Du kommer på et tidspunkt til å sitte på en kafé og hate alle ord du noen gang har tastet inn på et tastatur. Dette gjelder særlig det som er skrevet i ditt valgte skriveprogram, men også e-poster, sms og det i hemmelig kodespråk på barneskolen.

2. Det som en gang var et genialt plott, ER IKKE DET LENGER. Det har store og små hull, og redaktøren din har (hvis hun ligner min) oppdaget dem alle sammen.

3. Det er veldig veldig veldig kjedelig å plukke ut karakterer og sette inn nye.

4. «Kill your darlings» er ditt minste problem. Hvis det var opp til deg, ville du kastet hele darlingen og brent alle bevis på at det har funnes et manus.

5. Du gjør ikke punkt 4 fordi du har brukt ganske mye fritid, goodwill hos dem du bor sammen med og ganske mye innsats i denne teksten.

6. Det kommer mennesker din vei som tjener penger, har stelt seg, har et sosialt liv og anser livet for å være en ålreit dings.

7. Forsøk å se på disse menneskene med velvilje. Om ikke det går: Tenk at du kan skrive dem inn i teksten din, og der trenger du ikke bruke velvilje.

8. Barn blir skilt fra sine foreldre på USA-grensen, polene smelter og hvem vet hvor godt sikret Nord-Koreas atomknapp er: Og her sitter du og bare LJUGER og forventer at folk skal tro på det?

Såååå. En god kveld til dere alle. Håper dere ikke tenker på å skrive bøker. DET ER NOE DRITT.