Kjære dagbok: Det er mer juni

Jeg skal prøve det jeg kan å ikke ha mindreverdighetskomplekser for at alle de andre bloggene jeg leser har fantastiske bilder og sånt. Jeg har ikke det. Jeg har bare et frilansliv jeg prøver å få til å holde stand. Akkurat nå sitter jeg på HumSam-biblioteket på Universitetet i Oslo, etter at jeg forrige uke oppdaget at alle kan komme her, og faktisk låne bøker også. Hvor kult er ikke det? Snart skal jeg begynne å gå på åpne forelesninger og stille spørsmål i plenum som ikke er spørsmål.

Siden sist jeg blogget har ganske mye skjedd. Jeg har lest sju bøker, noe som vel må være en slags rekord. Mye av det henger imidlertid sammen med at jeg deltok på Larvik poesifestival og leste meg opp på Mona Høvring og Erling Kittelsen, som jeg satt i panel sammen med. Det var overveldende. De andre bøkene jeg har lest er Berge av Jan Kjærstad, som ble mye diskutert rundt meg i mai. Glad jeg leste. Ser mange svakheter, men en sånn bok jeg er glad for å ha lest. Jeg leste også «Du bestemmer deg for at dette er et minne» av Marianne Teie, en diktsamling om Lillehammer i gamle dager. Av personlige grunner ble det sterk lesning, og jeg gleder meg til Marianne skriver mer. Jeg har lest tegneserien «Bergen» av Anja Dahle Øverbye, som jeg elsker tegningene til. Jeg ble ikke helt grepet av historien, men uansett verdt lesningen. Dessuten fullførte jeg «Min mor sier» av Stine Pilgaard, en sånn brakdebutant fra Danmark for noen år siden. Jeg lo og lo. Jeg elsket den boken, og skrev et manifest om at jeg skal skrive morsommere. Jeg har sånn respekt for dem som kan skrive seriøst og ordentlig at jeg tror jeg noen ganger glemmer at det er der jeg hører hjemme.

Vel. Jeg skriver bare om dette fordi egentlig er det er en rar uke. Farfar, bautaen, døde på søndag. Jeg orker ikke skrive noe mer om det nå.

Men, forhåpentlig, jeg krysser fingrene, er denne galskapens vår over nå. Det har vært så mye jobb. Denne uken har jeg vært i Bergen på paneldebatt, vært sensor for bacheloroppgaver, hatt styremøter og organisering i Akerselva kvinnekor og Landsforeningen 1001 dager. Nå skal jeg bruke årskortet på Frognerbadet mer, skrive mer og forhåpentlig være litt mindre sinna og utslitt hver kveld.

God fredag.