En sånn dag å skrive hjem om

Frilanslivet kan være strevsomt, men det var det ikke i dag. Her er rett og slett en logg over en utrolig vellykket dag. Ja, la meg være den første til å si at livet mitt har mange strevsomme dager også. Jeg har faktisk gitt ut en bok om endel av dem. Men uansett. Noen dager er BRA.

07:00

Vekkes av toåringen som synes at nå har mamma fått sove lenge. Var ganske trøtt og sur, men klarte å styre meg. Dyktig ektemann har nesten hele morgenrutinen klar selv, så jeg kan sitte stort sett i fred og spise yoghurt til jeg blir menneskelig.

08:00

Vi går til syklene. Jeg sykler el-lastesykkelen vår med barnevognen oppi (må være med når det er mandag, fordi den står i barnehagen for soving), Mannen sykler el-longtail-sykkelen vår med barn på. Vi ser at det står noen fra Miljøpartiet de Grønne og gir highfives rett ved oss. Velger omvei for å få high five. Fornøyd med valget. Syklet da den «hemmelige» stien bak Ullevål sykehus. Elsker den så mye.

08:30

Avleverer barn og mann i barnehagen. Setter meg under et tre ved Akerselva og svarer på ting som har kommet i løpet av natten. (Det sier noe om livet mitt at det i Messenger, meldinger, e-post er ca 15.)

09:00

Sykler til Frognerbadet og «låser meg inn» med årskortet jeg kjøpte i går. Svømmer 500 meter. Merker at det er lenge siden jeg har svømt.

10:00

Sitter under et tre i våt bikini og signerer bøker. Har solgt 9 Barsel til, og legger min ære i at alle signerte bøker skal ha noe spesielt ved seg. Det tar tid. Skriver også litt på en bok.

11:15

Sykler med våt bikini på styret ned til Tiden Norsk Forlag, der jeg legger bøker i konvolutter og poster dem. Sier hei til fine folk der.

11:30

Leser Nørd av Mina Lystad mens jeg venter på prinsesse Lea. Da hun kommer, snakker vi om livet, janteloven og togturer.

12:15

Bader på Tjuvholmen med Heidi Furre. Synes det er fint og rart at jeg kan gjøre det, sånn 10 år etter at jeg leste bloggen hennes og syntes hun var ubegripelig stilig. Begynte på bunken jeg har fått fra OsloMet, jeg skal være sensor for noen bacheloroppgaver.

* synes fortsatt Heidi er stilig, men klarer å forholde meg mer til henne som ekte menneske enn Kval og actionfilm nå.

13:30

Jeg syklet dronning Eufemias gate og opp Vålerenga i strålende sol, det er slutten av mai, mandag, jeg hørte på Berge av Jan Kjærstad, ser på fjorden, the blue and green and the city in between og ELSKER LIVET. Og siden et hjørne av denne bloggen er en Rina Mariann Hansen-fangirl blog, vil jeg også nevne at jeg stønnet av lykke da jeg syklet forbi nye Deichman som reiser seg. DET. BLIR. SÅ. FINT. Flaks at det kjører mange biler der så stønnet sannsynligvis ble overdøvet.

Jeg synger/nynner/traller forresten mens jeg synger. Jeg tenker jo at jeg er litt i min egen verden, så hvis du noen gang hører en veldig underlig doppler-effekt, så er det bare fru Storrusten på to hjul. Men nok om det.

14:00

Møte på det nye kontoret til Landsforeningen 1001 dager med Lena. Vi gikk gjennom revidert budsjett og pratet planer for høsten. Landsforeningen 1001 dager er for psykisk helse under graviditet og etter fødsel, og jeg er så heldig å få sitte i styret. Det er en viktig sak, og jeg håper og tror at med den statsstøtten vi nå har fått (under ett år siden stiftelsen!!!) kan vi virkelig få gjennom gode ting, og kanskje utfordret de utrolig dårlige brosjyrene på helsestasjonene i Oslo. Psykisk helse er ikke å tulle med. Viktig sak. Og varmt og fint å snakke med Lena!

15:00

Tok en pause på Tøyen torg med gratis wifi for å svare på korrespondansen (ja jeg kan gjøre mer på Larvik poesifestival, Akerselva kvinnekors flash mob ble en bra film, noen snaps)

15:30

Hentet i barnehagen. Dårlig stemning (VI VIL IKKE HJEM), men bedre stemning da jeg sa at vi skulle til tremenningene på Disen.

15:45

Sykler forbi Muselunden. Her er det fint med elmotor. Og ikke minst to barn som sitter foran og roper «HEIA MAMMA HEIA MAMMA» i oppoverbakker. Det er så motiverende.

16:00

Middag hos nevnte tremenninger. Det var lenge siden sist, men barna lekte som det ikke hadde vært opphold, og vi voksne fikk catcha opp.

18:00

Syklet hjem i det overraskende regnværet. Så dermed har jeg badet i klorvann, saltvann og regnvann i dag. For en rekord!

19:00

Barna er lagt og jeg blogger. Sånn er det glamorøse livet.

19:30

Her vet jeg jo ikke, men planen er at det skal ryddes ganske grundig fordi vaskehjelpen kommer i morgen, og jeg reiser avgårde tidlig til Litteraturfestivalen på Lillehammer. Så rydding, podkast, et eller annet blir det. Kanskje holder vi oss våkne til en episode med Heimebane, som vi er blitt ganske hekta på! Jeg kan ikke begripe at den faktisk er laget før #metoo.

Dere skjønner at denne dagen måtte blogges, ikke sant?