Har du anbefalinger til finnmarksfamilieferie?

I oktober/november er jeg invitert til Finnmark internasjonale litteraturfestival! Jeg gleder meg. Prosjektlederen er en dyktig dame, de andre forfatterne er spennende folk, og så ikke minst ALTA! Så nå har vi bestilt flybilletter for hele familien. Barna er 2 og 5 år gamle. Vi tenker å leie bil og kjøre innover i landet, for eksempel til Kautokeino og Karasjok, men andre steder er også aktuelle.

Er det noen som har anbefalinger for å reise med familie i Finnmark? Noen absolutte do’s eller noen soleklare don’ts? Ektemannen, skogens kongle, vil svært gjerne ha naturopplevelser, så hører gjerne forslag til turer for små føtter. Han er også glad i kniver og kunsthåndverk, så det er kanskje noen smier og sånt vi kan besøke? Det eneste jeg vet, er at jeg vil se bergkunsten i Alta.