Jeg må vurdere å legge ned bloggen

… i alle fall hvis det fortsetter slik. I dag tok jeg på meg eyeliner og gredde håret, bare for å tømme søppel og møte Espen Iversen. Ikke for det, Iversen er en fin fyr, men eyeliner og gredd hår er litt i overkant pønta. Så det var bare fordi jeg tenkte at det kanskje ble bilde til bloggen i dag. Jeg gremmes.

Vel vel. Jeg ser nå at jeg kunne tatt på enda mer eyeliner for at det skulle bli ordentlig moro. 

I går kveld var det ordentlig bloggevennlig. I fjor sommer satt jeg i leiligheten og husker egentlig ingenting, fordi vi hadde barn som ikke sov. I forfjor sommer satt jeg inne i leiligheten med et barn som skrek, husker ingenting av det, begynte å skrive en bok noen måneder etter det. For tre år siden lå jeg gravid og ussel.

I går kveld var vi i mål. Med babycall i Oslos fineste bakgård.

Jeg har seriøst jobbet eller hatt planer døgnet rundt de siste månedene. Det er så ufattelig deilig å gire ned. Riktignok satt jeg og skrev hele kvelden, men Sigurd satt ved siden av. 

Jeg leser Syv korte leksjoner i fysikk av Carlo Rovelli. Kjøpt fordi forsiden er så ufattelig vakker. Den har nok truffet meg på helt riktig tidspunkt, for jeg skjønte endelig at fysikk henger sammen med filosofi. Jeg har alltid gjort det kjekt og greit i matematikk, men tok ikke fysikk og mislikte vektorregning. Denne boken gjorde faktisk at jeg skjønte hva kvantemekanikk handler om. Tror jeg. Uansett har jeg blitt smartere, og sikkert ganske irriterende i selskapslivet.

Fordi jeg i fjor ble kjent med astrofysiker Anna Kathinka Dalland Evans (Kathinka til hverdags) leste jeg Stjerneklart! i fjor. Den handler om verdensrommet, og faktisk kjente jeg at leksjon 3 i Rovellis bok, det visste jeg fra før. Jeg kunne verdensrommet!

Og så til ukens høydepunkt for en engere krets: Hvilken tiara tror dere Meghan skal ha på seg på lørdag? Jeg tror det blir en ny, eventuelt Strathmore Rose.