Forsikr.risiko sykefravær

Jeg har fått brev fra NAV. Jeg fikk mine første brev fra NAV på nyåret, da jeg var i gang med å søke om foreldrepermisjon. Det gikk relativt smertefritt, jeg gryntet bare irritert til saksbehandler én gang. Jeg skjønner at det ikke alltid er så lett å behandle 60 000 søknader på en gang. Men hei – hva med å gjøre brevene man sender ut forståelige, slik at man slipper åtte telefoner om samme tema hver dag?

I går fikk jeg brev i posten.

FORSIKR.RISIKO SYKEFRAVÆR – ORIENTERING OM SVARTID

Vi har 26.03.13 mottatt søknaden din. Saken vil bli behandlet så snart som mulig og senest innen 1 måned.

Vel. Jeg har ikke sendt noen søknad, og jeg skjønner heller ikke hva dette skal dreie seg om. Forsikr.risiko? Så jeg gugler meg ut på internettmotorveien, og havner som så mange andre i et mammaforum. Der finner jeg svar. Det er arbeidsgiver som har søkt om tilbakebetaling for sykdom i forbindelse med graviditet. Flott for arbeidsgivere med fruktbare arbeidstakere for meg, og økonomiansvarlig på jobb har vært flink og søkt NAV.

Og så sendes svaret til meg? Uten en forklarende setning? Kjære NAV, dere vil gjøre det så utrolig mye enklere for dere selv hvis brevet jeg hadde fått i posten sa dette:

TILBAKEBETALING FOR SYKEFRAVÆR – ORIENTERING OM SVARTID

Vi har 26.03.13 mottatt søknaden fra arbeidsgiveren din om å få tilbakebetalt sykepenger i arbeidsgiverperioden. Saken vil bli behandlet så snart som mulig og senest innen 6 uker. * Arbeidsgiver mottar også denne informasjonen. **

En tøddel klarspråk. Det er alt jeg ber om.

* For det er nemlig 6 uker, ikke 1 måned som de skriver i alle brevene sine. Det er EKSTREMT fjollete å ha feil frist i et slikt brev.
** Jeg regner i alle fall med det? Eller er det jeg som skal sende denne informasjon til arbeidsgiveren? Akk.