Anbefaling: Guten

På Kulturnytt hørte jeg at Aasmund Nordstoga har gitt ut ny plate med tekster av Aasmund Olavsson Vinje. Etter å ha hørt innspillingen på Spotify en gang er jeg ekstremt begeistret. Nordstoga har ganske klassiske arrangementer, men samtidig med noen overraskende vendinger og variasjoner.

Jeg er ikke særlig glad i dyr. Jeg kan klappe dem og synes de er søte, men jeg setter rett og slett mennesker ganske langt over. Derfor overrasker det meg alltid hvor rørt jeg blir av Blåmann. Så også når Aasmund Nordstoga synger.

Blaamann, Blaamann, Bukken min,
tenk på vesle Guten din!
Bjørnen med sin lodne Feld
kann deg taka seint i Kveld.

Blaamann, Blaamann, svar meg no,
mækra med ditt kjende Ljod!
Ikkje enno, Blaamann min,
maa du døy fraa Guten din.

Skjermbilde 2013-04-11 kl. 14.10.05

Ein lyt undrast om ikkje Nordstoga skulle vorte fotografert litt meir frå høgre. Og fått nokre ekstra dager utan barberhøvel.

Skjermbilde 2013-04-11 kl. 14.18.34

– Hei, du fotografen, hugs no kva som er mi gode side!

205854-1987

– Her har eg sett til høgre heile livet, og så kjem portrettørar og tek seg fridomar? Meg tyktest at gråta.