Inspirert.

De som har hengt med på internett-lasset mitt en stund vet kanskje at jeg tegner en nettserie som heter sivilstatus. Den fikk nok oppstuss til at jeg ble tummelumsk, og jeg får av og til spørsmål om det kommer mer… og jeg vet ikke. Plutselig kan det skje, men det skjer ikke egentlig noe akkurat nå.

Men jeg har ikke sluttet å tegne! De som har gleden av å følge meg på instagram og twitter (heter storrusten begge steder) har sett at jeg tegner som bare det:

Det er drodling, og det er ikke ferdige produkter, som de jeg postet for to uker siden. Jeg liker det likevel. Jeg har alltid snublet litt inn i dette med illustrasjon og tegneserier, uten å vite hva jeg holder på med.

Men nå har jeg nylig truffet to inspirerende Åshilder, og jeg har fått prate med dem: Åshild Kanstad Johnsen som står bak Kubbe, og Åshild Irgens som står bak Frida og Tonje Glimmerdal. De er dødsflinke. Men samtidig er de også bare vanlige folk – og jeg har tenkt: «Kan de kan jeg!»

Det er en morsom tanke, og selv om den sannsynligvis ikke er sann, er det et inspirerende utgangspunkt. Og selv om jeg altså ikke tegner sivilstatus-striper om dagen, så tegner jeg andre ting, og jeg tegner mye, og jeg tegner overalt, en del i en svart notatbok, kanskje blir det noe etter hvert. Vi får se!