Kortfilmformidling

For et års tid siden var Min Venn Ole og jeg på kortfilmprogram på Ringen. Vi hadde billett til første del av to, vi skulle se hvordan det gikk.

Kortfilmene vi fikk se var riktignok bra, men de var en orgie i ensomhet, mislykkethet, død og elendighet. Da programmet var over satt alle bare der, helt stille og stirret ut i luften. Det var norsk filmrealisme på sitt beste (verste?).

– Det neste programmet er lystigere altså! Bli! Bli! sa den ansvarlige, som sannsynligvis akkurat skjønte at hun hadde gjort 15 mennesker litt ute av seg. (Altfor få besøkende, åpenbart.)

Vi ble heldigvis, og det ble bedre. Og helt til slutt kom en liten perle, en film som gjorde at vi ble gående og synge EG HAR KLINA MED EIN SKALLAMANN! hele veien hjem, og da vi var kommet hjem også

Kanskje ble vi litt preget av å ha sett så mye trist, så vi trengte denne. Kanskje har jeg i hodet mitt laget verdens beste film som ikke egentlig er så perfekt som jeg tror. Men dere.

Skallamann med Frank Kjosås i hovedrollen ligger nå ute på NRK Nett-TV. Det er lite annet å si enn at det er verdt sine 11 minutter. Få den med deg.