Rundt neste sving

Jeg sykler hjem fra jobben for andre gang. Jeg jobber på Helsfyr, og bor på Torshov. Det tar 20-30 minutter med kollektivtransport, og cirka like lang tid til sykkel.

Og jeg er ingen beskjeden sykler. Jeg sykler som en pingle, javisst, bremsene på sykkelen min er fra 1973 og ikke til å stole på, men jeg sykler fortsatt fortere enn bilkøen. Da er jeg på mitt mest sjarmerende. Susende nedover fra Hasle til Carl Berner hyler jeg SUCKERS til alle som valgte å sitte INNE i en bil når det er over 20 grader ute og man har ny sommerkjole. Jeg hyler SUCKERS til alle som ikke får lårmuskler når de må ta den samme bakken motsatt vei. Blikke sterk av å trykke gasspedal!

Og i dag syklet jeg omveier, og fant et boligstrøk jeg aldri har visst om før. Jeg elsker det med Oslo. Plutselig er det hundrevis av mennesker som bor like ved deg, men du har ikke oppdaget det ennå. Haslevangen, sier du? Iladalen? Åsen? Bare rett rundt meg er det fullt av steder jeg skal oppdage! Steder jeg med finn.no/eiendom kan se på leilighetene innenfra!

Jeg sykler på min Kombi-sykkel, med grønne hipstersolbriller og hjelm (bruk hjelm. Bare gjør det.) Som Pocahontas lurer jeg på hva som er rundt neste sving. Til fots er jeg for lat. I bilen for opptatt av å komme hjem. På sykkel finner jeg nye veier og legger meg ned i Torshovdalen for å blogge. Sykkel, ass. Nesten like bra som Oslo.

20120523-162843.jpg