For something completely different

Jeg fascineres lett av mennesker som bruker tiden sin på å gjøre noe annerledes. For en stund siden kom jeg over verdens minste stop-motion-film (Dot) og verdens største (Gulp) – hvor hovedpersonene er hhv 9 millimeter og nesten to meter store. Se bakomfilmene – det er verdt det.

I dag leste jeg en artikkel om det å lansere for eksempel honningkrukker som valuta. Jeg har som de fleste andre diskutert penger, pengenes egentlige verdi, gullageret på Dovre osv osv ad nauseum på nachspiel, og tenkte første det var en tilsvarende versjon. Jadidadida, hva hvis vi erstattet papirlapper med realverdi…. Jeg leste «Ligningen for lykke» tidligere i år, en populærvitenskapelig bok om samfunnsøkonomi, og jeg må innrømme at jeg har en viss fascinasjon for dette.

Men å neida, Kari Bus artikkel om «grasrotpenger» tar dette til et helt nytt nivå. Jeg vet ikke helt om jeg har skjønt det helt selv en gang, så bare hopp over til bloggen hennes, der hun har lagt den ut. Den stod opprinnelig trykket i =oslo. Den tar for seg mennesker som utnytter muligheter på en helt annen måte enn jeg har sett for meg før.

Litt smartere i dag også.