25. august 2011 – ti år etter

Nei, du kan ikke mene det kom som en overraskelse: Jeg elsker kongelige. Jeg har ikke lagt skjul på det heller.

I dag har Haakon og Mette-Marit 10-årsbryllupsdag. Et av de fineste bildene jeg vet, er fra julefotograferingen 2000, da Marius var tre år og for første gang var med i en offisiell sammenheng. Han begynner å leke med den døde isbjørnen, og Sonja – dronning Sonja! – går ned på kne og snakker med Marius.

Samtidig har vi dronning Elizabeth i Storbritannia som er en heks med svigerbarn og ikke kan navnene på barnebarna. Samtidig sitter dronning Sonja på gulvet som reservebestemor, med alle fotografene til stede.

Måten kongefamilien har tatt imot Mette-Marit og Marius – i hvert fall vi utenfor ser det – er eksemplarisk. Tusenvis av familier har rare familieforbindelser i julen (og resten av året), og jeg håper de andre bestemødrene gjør som Sonja.