mareritt

Mitt første mareritt knyttet til at jeg gifter meg i desember:

Jeg drømte at alt gikk galt. Blomstene kom ikke (jaja, det var jo kjipt), det dukket opp brudepiker vi ikke hadde «bestilt» i kirken (okå, greit), og organisten spilte brudemarsjen fra Lohengrin (IKKE GREIT).

Det var helt seriøst det verste som kunne skjedd. Brudemarsjen fra Lohengrin, liksom! Jeg sparket dirigenten i leggen for å få koret til å synge Bruremarsj fra Valsøyfjord, som jeg vet at de kan, og de kunne vel overdøvet det orgelet, men ikke et pip, vi var støkk med Wagners brudemarsj. 1000 fantastiske folkemusikkbruremarsjer fra Norge, men neida.

Så nå innser jeg at jeg er blitt kirkemusikknerd. Når det verste som kan skje er at det spilles feil brudemarsj og at koret ikke synger de sangene du hadde bestilt. La vinen smake eddik og bryllupskaken suketter, la det regne og hagle og blåse sidelengs storm, la bildene bli ødelagt – bare jeg slipper å høre Wagners brudemarsj.

Det var forøvrig en advarsel.