nytt år: ny spilleliste

Du har kanskje hørt på Happy 2009 eller Happy 2010-spillelistene mine? Da er det kanskje ingen overraskelse at jeg i dag presenterer Happy 2011-spillelisten! Enn så lenge er den preget av en alvorlig Sigur Ros-crush, men den vil altså utvikle seg i løpet av året.

For meg blir disse spillelistene som en kalender. Sanger jeg oppdaget og ELSKET i januar 2010 oppleves nå som ekstremt knyttet til denne perioden – når jeg oppdager en ny sang hører jeg den rett og slett i hjel. «I’m gonna be (500 miles)» fra Happy 2009, for eksempel, det var første gang jeg så How I Met Your Mother. Tenk det.

Listene viser også en utvikling som musikklytter. I stadig større grad består listene av mer ukjente artister, og selv om jeg stadig slenger på litt Bruce Springsteen og faktisk en aldri så liten Kurt Nilsen, prøver jeg meg på Herbert Grönemeyer og Yael Naïm. Håper dere liker det. Happy 2011, altså. Happy 2011. (Årets motto!)