2011 – et jobbodyssé

Jeg skal bli flinkere til å ta bilder i 2011, her er et bilde for å sette i gang. Nyttårsaften 2010/2011, Sigurd poserer med djevel-cavaen som tok tyve minutter å bryte seg inn i. Jannicke smiler anstendig. Ole går rundt en enebærbusk.

Nytt år. Jeg har ledd til alle at jeg blir arbeidsledig i 2011. Jeg trodde faktisk det. Så 2011 er året jeg har sverget at jeg skal skrive en roman. Jeg mener – jeg mener jo at jeg en gang kommer til å gjøre det, og da er kanskje dette året?

Vel, enn så lenge ser det mørkt ut for roman, men litt lysere for privatøkonomien. Jeg har vært på intervjuer for faste ansettelser, men ennå ikke trukket det lengste strået. Derfor har jeg meldt meg som student også dette semesteret, og kommer til å ta noen enkeltemner.
Men plutselig faller det i fanget på meg alt sammen: Nå blir det endel jobbing på Høgskolen i Oslo, jeg underviser i barnelitteratur for førskolelærerstudenter og det er SABLA spennende og utfordrende. Kastet rett uti det!
I tillegg tok jobben der jeg var i praksis under studiet kontakt, fordi de trenger å få gjort en resultatanalyse som ligner den jeg gjorde i fjor – og de likte det de så. JESS. JESS. For dere som utdanner dere til sivilingeniører og er garantert fast stilling høres kanskje ikke noen ukers engasjement ut som noe man hopper i taket for, men jeg skal love deg at med litteraturmaster kaster ikke arbeidslivet over deg. (Se Knut Olav Åmås’ kommentar i Aftenposten om mistilpassede humanister, eller Inger Merete Hobbelstads oppfølging på egen blogg.)
Og jeg får jobbe litt i bokhandel! For de av oss med plan numero uno å bli Linn Strømsborg, er dette en god start.

Ingen av disse jobbene gir meg lån i banken eller sikkerhet. Men jeg trenger ikke lån i banken, jeg har sikkerhet i en stilig fyr med skjegg som sitter her i sofaen, og allerede 4. januar tør jeg si at 2011 kommer til å bli et veldig bra år. Jobbmessig. Og kanskje på andre fronter også…