matrapport

Nærbutikken vår har et… vel, litt belastet klientell. Vi bor midt mellom et transittmottak, to trygdeboliger og et teater. (Særlig de siste der, de er helt gærne!) Det er sjelden noe problem, bare for å ha sagt det, hvis noen tror at det er fælt å bo i Oslo: Her sier naboene hei. De er flotte.

Men på nærbutikken er våre medhandleres handlekurver ofte litt triste. Det er mye øl, frossenpizza, VG og lite annet. Til og med jeg, som kunne levd på klementiner og toast, synes det er litt trist.

Så i dag tenkte jeg at nå er bunnen nådd. For jeg sto sliten, med uvasket hår (har DU prøvd å opprettholde personlig hygiene gjennom en masterinnspurt??) og alt jeg kjøpte var en bigone-pizza (som jeg skulle spise for meg selv foran gullrekka, men forresten fikk jeg ingenting ut av best of Beat for beat, for jeg hadde sett nesten alle episodene fra før…). Og han foran meg, han som klunket av en halvliters flaske vodka mens han ventet i kø, hadde faktisk flere og mer varierte varer enn jeg.

Anbefaler å ha en samboer som mater deg under eksamensperioder. Anbefaler samtidig å tvinge ham til å ikke gå på julebord så du må lage mat selv.