to click or not to click

I min omgangskrets er det ikke kosher å lese Dagbladet. Vel. Jeg gjør det. Det er en vane å besøke ap.no og db.no når jeg skal sjekke nyheter, og det burde sikkert vært dagsavisen.no eller klassekampen.no eller dn.no eller hva som helst, men det er altså db.no.

Men jeg demonstrerer aktivt når jeg er der. Nettaviser styrer så mye etter klikk, så jeg klikker bare på sakene jeg mener de burde skrive mer om. Ikke de nyhetene jeg faktisk har lyst til å lese (åååh, bare innrøm det dere også, dere vil jo trykke på overskriften som sier «TONE DAMLI-SJOKK – Les mer om hva som sjokkerte Tone her…»), men jeg trykker bare på de overskriftene som er saklige og ordentlige og varsler ordentlige nyheter.

Jeg innser at jeg faktisk er så fundamentalist at jeg leser det jeg BURDE lese, og ikke det jeg ØNSKER å lese, fordi jeg vet at mitt lille klikk teller i den store sammenheng. Come on, sammen er vi sterke og sånt…