prosessen I

Denne høsten skal jeg skrive og levere min masteroppgave i litteraturformidling. Jeg kom et godt stykke på vei før sommeren, men har lagt alt fra meg mens jeg har sommerjobbet. I dag kl 15.40 opprettet jeg word-dokumentet som heter oppgave.doc. Jeg fniste nervøst da jeg prøveskrev noen setninger. Jeg vet hva jeg skal skrive om og jeg tror sannelig det skal bli ganske bra, men det er stor forskjell på å entusiastisk fortelle om hva jeg holder på med og å skulle forvandle det til pixler på en hvit skjerm.

Jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal levere oppgaven i Times New Roman, for det er faktisk ikke påkrevet. Nå sitter jeg og grubler på om det er Palatino som skal være min skrift, Book Antiqua eller Garamond. I det siste har jeg også begynt å skjele over mot Minion. Jeg er veldig opptatt av skrifttyper, og kan bli nostalgisk av å se Georgia, for eksempel. Åh, Georgia. Jeg hadde ALT i Georgia en periode. Nå foretrekker jeg at de er smalere.

Jeg har også begynt å lage en skrive-liste med bra musikk. Og det er ikke prokrastinering, det er endel av arbeidsflyten min frem mot et resultat. Å rydde plass på datamaskinen med en mappe og egen sortering er faktisk like viktig for resultatet for meg som det var å lage spørreskjemaer.