Bibliotekslån

I fjor en gang skrudde jeg på historikk i MappaMi hos Deichmanske bibliotek, slik at alle lån huskes. Det var et eller annet med at de da også lagrer meg og bruker meg til statistikk, men jeg liker å være statistikk.

Jeg har lånt 62 bøker. Jeg har lest 40 av dem, og 8 var pensumbøker (ikke lest fra perm til perm, men benyttet meg av). Jeg har begynt på tre bøker, men leste ikke mer enn noen sider (Nu vill jag sjunga dig milde sånger, Snø – Pamuk & The Annotated Alice), og jeg har levert 7 tilbake uten å åpne dem en gang. Dessuten har jeg fire i hyllen nå som jeg planlegger å lese.

Av disse tallene tolker jeg at jeg er for dårlig til å bare plukke med meg bøker for å prøve meg på dem: Jeg leser nesten alle bøker jeg begynner på. Siden bibliotekslån er gratis burde terskelen være lavere for å prøve meg på bøker – og jeg skal også bli flinkere til å si NEI FY FILLERN DENNE BOKEN SUGER. Slik jeg gjorde med Snø (men fyren fikk jo Nobelpris), da jeg leste en side og trodde jeg skulle dunke hodet i veggen. Og den boken hadde jeg slept med meg over Atlanterhavet, og jeg måtte jammen slepe den tilbake også.

Jeg har lest utrolig mye bra biblioteksbøker, da. Høydepunkter på denne listen er Kaptein Corellis mandolin, Bikubesong, Min kamp 1+2+3+4, Revolutionary Road og Heliumhjarte.