paris, je t’aime

Jeg kan selvfølgelig velge å skrive om min utrolig lite begivenhetsrike formiddag (sjokolademuffins til frokost, litt smårydding, mye internettsurfing og tre meldinger skrevet), men så blir det litt unødvendig kjedelig og jeg velger heller å gi dere en billedkavalkade over uken i Paris. (Soundtrack: Il N’y A Plus D’aprés med Raymond och Maria, Champs Elysees med Joe Dassin, La vie en rose med Edith Piaf)
Dette bildet kunne selvfølgelig vært tatt hvorsomhelst. Heldigvis vet avbildete at til tross for manglende 1600-tallsmesterverk og enorme hager, står vi i Versailles’ hager og ikke på Blindern.Men vi var i Versailles altså. Vi besøkte tilogmed dronningens soveværelse. Jeg har 150 bilder av palassinteriør, men hvis det er det du ønsker deg, kan du likegodt lese en turistbrosjyre.Verdens beste is får du på Bertillon. Syndig god, ganske dyr, men den pæresorbeten rangerer blant mine topp 10-opplevelser i livet totalt.Vi er ikke så veldig gode på typiske turistbilder. Anna Katharina syntes det var fryktelig unødvendig av meg å ta bilde av Musee d’Orsay med henne i forgrunnen.Jeg svarte med å ødelegge julekortmotivet fra Notre Dame.Heldigvis har jeg også bilder av ting som ikke kunne gjøre grimaser. Pere Lachaice er virkelig noe av det vakreste jeg har sett, og hadde det ikke vært for at batteriet kapitulerte to sekunder etter dette bildet, hadde dere sannelig fått gleden av hundre bilder gravstøtter.Hvis du ikke er spesielt nærsynt, kan du skimte Eiffeltårnet oppe bak hodet mitt. Jeg skal ha for å smile friskt til tross for å ha blitt bestjålet en halvtime tidligere.
Vi fant en marihøne i Jardin des Plantes, som jeg intenst oppmuntret til å fly fra lillefingeren, slik at jeg ville få mitt høyeste ønske oppfylt. Jeg er fortsatt litt usikker på hva det skal bety at jeg tilslutt måtte knipse henne av, slik at hun datt livløst til bakken og døde, og ble sparket bort av Anna Katharina. Ser ikke ut som det blir verdensherredømme med det første.
Vannpipe er en fin ting. Anna Katharina kan blåse ringer. Det kan ikke jeg.
Det siste vi gjorde, var å kjøre drosje gjennom Paris før klokken 07.00.