knut nærum råkker bålle

Spørsmål fra salen: Du har gått relativt krasst ut mot Amalie Skram i litteraturhistorien din. Har du fått noen etterspill på det?
Knut Nærum: Nei, ikke egentlig, jeg har vært heldig sånn sett.
Kristin: Cora Sandel fikk også gjennomgå..?
Knut Nærum: Ja, jeg tror det står noe sånt om henne: «I mange litteraturhistorier har Cora Sandel fått mye plass. Ikke i denne.»
Kristin: Såpass.
Knut Nærum: Men generelt er jeg positiv, altså.
Kristin: Positiv til hva?
Knut Nærum: Kvinnelige forfattere. Jeg tror det er en ting som er kommet for å bli.

Og i det hele tatt – det gikk veldig bra. Bokcaféen på Chateau Neuf var stappfull, folk lo på de riktige stedene, og til tross for at jeg personlig ikke ville stå til ansvar for reklamen om at det ble en «intelligent, og ikke minst morsom Forfatteraften», tror jeg vi klarte å ro i land noe riktig bra.

Dessuten innser jeg at jeg har vært for mye i media når kun én – 1 – venn stiller opp når jeg møter mitt største idol til høydepunktet i min journalistiske karriere så langt. Ja, jeg vet det tidligere har vært uttalt «Nei, nå gidder jeg ikke å følge med når du opptrer på tv og sånt lenger, Kristin», men jeg tenkte kanskje dette skulle være moro for flere. Jepp, jeg er bitter over at ingen kunne gi meg den hemningsløse rosen jeg fortjener.

Men for å være helt ærlig, var vel mitt personlige høydepunkt da jeg fikk Knut Nærum til å le, og jeg selv forholdt meg helt alvorlig. Kommer nok til å leve en stund på den seieren, til tross for at det nok oftest gikk den andre veien.

Kristin: Hvordan er du på å fullføre ting? Jeg mener, å komme i gang med en roman kan alle klare, men hvordan klarer du å bli helt ferdig?
Knut Nærum: Joda, jeg føler jeg er god på…
Kristin: …
Knut Nærum: …
Kristin: Ehem.