ida: fractura simplex

Jeg har en venn som visstnok fikk alle sine spørsmål om kvinner besvart av noe han refererer til som «Stigeteorien», og siden vedkommende nylig ble lykkelig gift synes jeg det er grunn til å spre ordet. Jeg hadde aldri hørt om dette vidunderet før, men visstnok er det hele websider dedisert til emnet, uten at jeg har giddet å finne dem. Vranglære er så mye morsommere.

Poenget er: kvinner har to stiger. Den ene er for venner og den andre er for kjærester. Er du en mann hun kjenner og tåler trynet på, befinner du deg på én av stigene og beveger deg opp og ned avhengig av hvor teit eller søt du er for øyeblikket. Han som befinner seg øverst på kjærestestigen til en hver tid, er heldiggrisen som har mest sjans – alle venner er i utgangspunktet uaktuelle. Det går (med iherdig arbeid og manipulasjon) an å forflytte seg fra vennestigen til kjærestestigen, men det er ingen selvfølge og tar dessuten lang tid. Så er du uheldig og havner på vennestigen fra begynnelsen, er du i grunn screwed.

Menn derimot, har kun én stige der alle kvinner rangeres, og hun som er øverst på denne ene stigen er mest aktuell som kjæresteemne på gitte tidspunkt. Ingen separat vennekategori, alt er fritt vilt. Det innebærer med andre ord at menn stort sett kan tenke seg å bænge alle damene de kjenner (i større eller mindre grad for så vidt, men likevel).

Gode nyheter for alle ulykkelig forelskede kvinner der ute: Han vil egentlig ha deg – bare ikke så veldig mye!

Løste jeg alle kjærlighetsproblemene dine nå?