borgerjournalist storrusten

Vanligvis surrer jeg rundt og gjør relativt ufornuftige ting, og i alle fall er jeg ikke særlig produktiv før 10 om morgenen. Men denne torsdagen ble et unntak. Jeg har nemlig gjort det de fleste norske bloggere har våte drømmer om – nemlig hengt med VamPus, aka «den bloggeren alle har hørt om». Jeg hadde skikkelig håpet noen skulle kjenne oss igjen der vi vandret rundt i Oslo sentrum, men dessverre er det sant som de sier at bloggerne kanskje ikke er de nye kjendisene.

Grunnen til morgendeiten med VamPus på Løvebakken, var at jeg skulle bli første borgerjournalist i den nyopprettede ABC Nyheter. Selv måtte jeg google litt for å skjønne hva «borgerjournalist» egentlig var, og sannelig kan ikke du også gjøre det hvis du undrer.
Etter en heller kald jakt på intervjuobjekter på Karl Johan, endte vi opp inne på Oslo S og fikk tak i noen folk som hadde tid til to minutter med journalist Storrusten og fotograf Lunde. Deretter drosje over elven og inn på et kontor fullt av trøtte startsiden-medarbeidere. Men de var trøtte og hyggelige, og klappet til og med da jeg kom inn (relativt pinlig). Jeg fikk kaffe, og en time senere hadde jeg produsert ABC Nyheters første borgerjournalistikk, nemlig Nysgjerrige på ny nettavis. Om alt går som det skal, burde det komme noen bilder og slikt etterhvert, men inntil videre får dere stole på at jeg som alltid tok meg vakkert ut.

Update: Journalisten ble fotfulgt. Sjekk ut et relativt bra intervju med meg.