Bloggaksjonen Bærum slår Bergen (ikke noe nytt det, men dette gjelder regn) – del 2

OK. Det kan være seg at det er vel mye navlelo på denne siden, men nå skal jeg gjøre verden til et bedre sted gjennom bloggingen min. Det har seg nemlig slik at mandag vil Bergen tangere Bærum i antall regndøgn, og etter å ha gjennomlevd høsten 2000 gidder jeg i alle fall ikke å se disse sytete skarrerne juble for rekord på tirsdag.

Bloggaksjonen er satt igang av to eksilbæringer i Oslo, og Magnus har allerede sørget for at alle fakta ligger på bordet. Som sagt er det litt tvilsomt om vi egentlig kan regne med (aha. aha.) rekorden, men hvem stoler hvem på en halvblind pensjonist uansett? Sjekk Magnus’ side for bakgrunnsstoffet du trenger før du går i gang med tiltakene som her er beskrevet. Helst håper vi at eksilbæringer i Bergen blir seg sitt ansvar bevisst, men også andre bærumssympatisører kan bidra her.

Det er altså bygdestoltheten vår vi snakker om. Vil vi være kjent som det stedet med nest mest regndøgn på rad? Det ville ikke vært særlig kult, ville det vel?

Derfor. Ta burberry-paraplyen, trekk på deg gummistøvlene og kom deg ut til Bergens målestasjon natt til søndag. Det kan være en idé å ha med seg en ekstra person slik at dere kan dele på skiftene, men dette avhenger selvfølgelig av hvor dedikert du er til å knuse Bergen.
Oppgaven er ikke vanskelig, du skal rett og slett bare holde paraplyen over regnmåleren. Hvis du selv er redd for å bli våt, kan du alltids ta med deg en ekstra liten paraply til regnmåleren. Utfordringen blir selvfølgelig å unngå å bli oppdaget av metereologene, så det kan være lurt å være på vakt. Skulle du likevel bli oppdaget, kan du alltids bruke en av disse tyske glosene, slik at det i alle fall ikke avsløres at du kommer fra Bloggaksjonen Bærum:
«Wenn ich Geld hätte, würde ich dir ein eigenes Wetterstation kaufen…» eller «Dieser Regenschirm? Nein, nein, dieser ist kein Regenschirm. Es ist… ein Kartoffel. Ein Regenkartoffel.»

Men heldigvis har ikke alle bæringer kun emigrert til Bergen, så vi har også en oppfordring til eksilbergensere på Strilelandet. Det har vært regndanset i flere hundre år, og vi kan ikke se noen grunn til at dette ikke lenger skulle aktuelt. Litt intens regndansing rundt Bergen, og vips har vi lokket skyene bort fra syndens pøl.

Det gamle avledningstrikset kan også muligens fungere. Sørg for at dette er helgen du løper naken over Bryggen, eller spis en fisk i Akvariet, eller still deg på en av allmenningene og snakk stygt om buekorpsene. Mens alle er opptatt av å stirre på deg, sørger du for at en medsammensvoren springer opp på Fana og redder Bærums ære.

Og er du vågal nok, løper du opp på Fana i fullt dagslys, sørger for at all oppmerksomhet fra alle meterologer rettes mot deg, og så står du der rolig og heller en desiliter vann oppi regnmåleren. Det kan ha plasket ned hele dagen, men det er likevel ikke vitenskapelig bevist når som du har ødelagt beviset, og det vet meteorologene like godt som oss andre.
Er du jackass nok, tisser du selvfølgelig.

Rike onkler kan bestikke Hermann Friele og hele meteorologskokken. Jeg ser fint for meg et fyllekalas hele søndag gjennom, og mens disse spiser hummer og drikker dyr champagne, kan du ta ansvaret og signere i loggboken at det bare kom 0 millimeter regn i dag.

Kristne bæringer vet også hva de har å gjøre. Og dette gjelder ikke bare dere i Bergen, her kan vi ta et nasjonalt løft. Fold hender og be slik at du får. Som aksjonens propagandaminister skal jeg ikke spekulere i religion, men jeg kan jo nevne at første mosebok, kapittel 8, vers 2 kan være en inspirasjon: Havdypets kilder og himmelens luker ble stengt, og regnet fra himmelen stanset.

Og hvis jeg leser på tirsdag at Bergen har slått regnrekorden vår nå, så vet jeg hvem jeg skal skylde på.